Jak dopadlo MČR 2011

30.05.2011 13:50

Letošní Mistrovství České republiky ve freedivingu se opět konalo ve Zlíně. Účast byla trochu slabší, zůčastnilo se 31 závodníků celkem z pěti zemí, ovšem to vůbec nic neměnilo, na kvalitě závodů. První den se soutěžilo v dynamice s ploutví, jelikož se začínalo až večer, tak se někteří z nás museli trochu prospat a načerpat síly na velké výkony. Protože ale ubytování bylo až od 18h, tak jsme si ustlali na lavičkách před bazénem.spící freediveři

 

Začátek závodů byl trochu zmatený, ale první OT začal přesně. Vzhledem k mezinárodní účasti bylo nutné hlásit čas a odpočítávání v angličtině, což dělalo speakerovi značné potíže. Po půl hodině se ale číslovky naučil a tak nebyl se starty žáden problém. Druhý den to už tak bezproblémové nebylo, ale o tom až později.

 

Jako první na startu byl Morf (Mirek Ševčík), reprezentant našeho ostravského týmu a v druhé dráze Mateusz Malina z Polska. Od obou závodníků se čekaly dlouhé metry pod vodou. Morf zaplaval krásných 176m, což ve výsledku znamenalo 3. místo v DYN mužů. První dvě místa obsadili Apneamani Michal Rišian se 195m a Pavel Soukup se 178m.

 

V kategorii žen to bylo ještě o něco zajímavější. Čekal se totiž útok na nový národní rekord. Nastoupily proti sobě naše dvě ostravské rodačky a národní reprezentantky Alena Zabloudilová a Barča Ivanská. Obě měly stejný čas OT, což na atraktivnosti ještě přidalo. Po třetí obrátce(150m) začalo jít do tuhého. Alča se vynořila s bílou kartou na 171m a vytvořila tak národní rekord. Ovšem moc dlouho se neradovala, protože asi po 10 vteřinách se vynořila s bílou kartou a novým národním rekordem Barča na úžasných 187m. Tímto výsledkem se také umístila na druhém místě celkově v DYN. Ve 21h jsme všichni opustili bazén a šli se něco málo najíst a pak honem zase spát, protože ráno se začínalo v 8h a po takových výkonech bylo třeba nových sil.

 

Ráno byla jako první statika všichni ostraváci jsme dali přes 5 min což u mužů bylo na medaile málo, ale i tak jsme obsadili já 5.místo (5:07) a Morf 7.pozici (5:04). První 3 místa patřily Mateuszovi Malinovi (7:18), Michalovi Rišianovi (6:15) a Davidu Čížkovi (6:14). V kategorii žen opět kralovaly naše holky a získaly tak první dvě místa. Alča Zabloudilová (5:34) a Barča Ivanská (5:23), třetí místo získala srbka Ljubica Trutic (5:17) čímž vytvořila srbský národní rekord.

Po přestávce, kdy jsme buď spali, nebo jedli, nebo zase spali, přišla na řadu poslední disciplína, dynamika bez ploutví. V tuhle chvíli už chudák speaker byl natolik odrovnaný, že zapomínal hlásit čas a starty některých závodníků se musely posouvat.
V této disciplíně se již žádná dramata neodehrávaly, až na některé jedince, kteří si nedají říct a opět na 100m "blekli". První tři místa mužů obsadili Michal Rišian(141m), Michal Mrozowski(124m) a Mateusz Malina(123m). Medailové pozice u žen patřily Jody Fisher(126m) z Austrálie, naší Alči Zabloudilové(117m) a Janě Oujezdské(115m).

Po celkovém součtu bodů pak putovaly medaile k Alči Zabloudilové(zlato), Barči Ivanské(stříbro) a k Morfovi(stříbro).

 

Vyhlašování probíhalo v restauraci Chelsea odkud jsme pak pokračovali jako již tradičně na diskotéku do Flipu.

Závěrem bych chtěl velice poděkovat našemu buddymu Jirkovi Bajgerovi, který se o nás vzorně staral a zvládal koučovat prakticky dva lidi zároveň. Polovina našich úspěchů patří jemu. Navíc nás potom ráno odvezl domů, což by se nám samotným nemohlo nikdy povést :)

Komentáře: Jak dopadlo MČR 2011

Pár fotek z MČR

Datum: 31.05.2011 | Vložil: Perník

https://picasaweb.google.com/jurencak/MCR2011VeFreedivinguZlin#